Alpes d’Huzes verplaatst naar september 2021

Het ziet er naar uit dat het een druk najaar wordt voor de fietser.  Na de Ronde van Vlaanderen voor amateurwielrenners verschuift nu ook Alpe d’Huzes zijn datum naar de herfst 2021.  Een gigantische operatie.  Opgeven mag geen optie zijn, ook niet voor de organisatie.

De 15e editie van Alpe d’HuZes, die op donderdag 3 juni gepland stond en vorig jaar ook al geannuleerd werd door corona, wordt verplaatst naar september 2021. Begin april wordt besloten of Alpe d’HuZes later dit jaar in Frankrijk kan doorgaan of dat een speciale Alpe d’HuZes-dag in Nederland georganiseerd kan worden.

“Dat Alpe d’HuZes dit jaar niet op de traditionele eerste donderdag in juni kan plaatsvinden, zal geen grote verrassing zijn. Juni komt simpelweg te vroeg”, aldus George Coppens, interim-voorzitter van Alpe d’HuZes. “Wij richten onze hoop en energie op september. Dat alle anti-coronamaatregelen en het vaccineren voldoende effect hebben om onze samenleving te openen en evenementen weer verantwoord zijn.”

De afgelopen maanden zijn diverse scenario’s uitgebreid onderzocht, maar de anti-coronamaatregelen en onzekerheden maken het onmogelijk om in juni een veilig en verantwoord evenement te organiseren – in Frankrijk en in Nederland.

Echter, er is een grote behoefte aan het evenement in Frankrijk op een manier zoals deelnemers en hun supporters, vrijwilligers en sponsoren graag zien en Alpe d’HuZes willen beleven. Daarom onderzoeken we of het alsnog, eenmalig, in september mogelijk is; of dat we een alternatief evenement in Nederland kunnen organiseren.

 

Bron : Opgevenisgeenoptie.nl

Check evenementenkalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]