Verleg in 2023 je grenzen met 35 km ‘De Col Op’ voor Komoptegenkanker

Op zaterdag 9 september 2023 klimt het ‘warmste’ peloton richting de top van de Col des Saisies, in de schaduw van de Mont Blanc en in een prachtige fietsregio (Savoie, Frankrijk)

De Col op voor Kom op tegen Kanker is een nieuw en uniek sportief evenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Vele gelijkgestemde zielen beklimmen samen de Col des Saisies, een stevige helling die goed is voor zo’n 1000 hoogtemeters.

Het doel van het evenement is duidelijk : Je fietst tegen kanker. En voor wie je dierbaar is. Want de strijd tegen kanker is voor patiënten ook een berg.

Het gezellige skioord Les Saisies is de uitvalsbasis voor de Col op voor Kom op tegen Kanker. Op 1650 meter boven de zeespiegel start je voor een lus van 35 km, hoe snel (of hoe vaak) je het parcours aflegt, kies je helemaal zelf :

De rit begint met een afdaling naar de gemeente Villard-sur-Doron, perfect om je te lanceren. Onderweg geniet je van een spectaculair zicht op de Mont Blanc.

Dan volgt de hoofdschotel. Je fietst naar de top van Les Saisies en pakt de meeste hoogtemeters via de nabijgelegen Montée de Bisanne, het dak van het parcours. 12,4 kilometer klimmen aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2%. Dat is steiler dan pakweg de Mont Ventoux of Alpe d’Huez en goed voor een top hors catégorie. Pittig!

Heb je bovenop die col buiten categorie nog jus in de benen voor een extraatje? Dan is er de optie naar Le Signal, met 2 kilometer aan gemiddeld 11,5% en pieken tot 20%. Nóg pittiger.

Na de passage op de top van de Montée de Bisanne, draait iedereen na een stukje afdaling terug omhoog voor de uitloper naar de Col des Saisies. Koerspetje af, je hebt in totaal zo’n 1000 hoogtemeters overwonnen!

 

#komoptegenkanker #kotk

Bron : Kom op tegen Kanker.be/de-col-op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]