‘Zwaar, Technisch en uitdagend’ – WK Wielrennen Wollongong

Amper is de Vuelta gereden of alle ogen gaan richting Australië voor het jaarlijkse WK.  Het parcours in Wollongong belooft zwaar erg technisch en uitdagend te worden door het grote aantal hoogtemeters die zeker gaan doorwegen en de sterkste renners naar voren zullen brengen.

De wegkoers van de vrouwen (op zaterdag 24 september) is 164,3 kilometer lang, die van de mannen (op zondag 25 september) 266,9 kilometer. Beide wedstrijden starten in Helensburgh om vanaf daar zuidwaarts richting Wollongong. Vanaf daar wordt eerst nog naar de Mount Keira (8,7 km aan 5 %) gereden, alvorens de wedstrijd verder gaat op het Wollongong City Circuit.

Dit 17,1 kilometer lange rondje doen de mannen twaalf keer, de vrouwen rijden het zesmaal. In deze lus is de Mount Pleasant (1,1 km aan 7,7%) opgenomen, als wel een kort klimmetje net voor de finish. Samen met de Mount Keira uit de aanloopfase, krijgen de vrouwen zodoende in totaal 2.433 hoogtemeters voorgeschoteld. Bij de mannen is dat 3.945 hoogtemeters.  Weinig sprinters dus op de deelnemerslijst, wel de krachtrenners en punchers.  Wordt het Van Aert, Van de Poel of Evenepoel ?

De jongeren categorieën rijden hun volledig wedstrijd op het Wollongong City Circuit. De mannen beloften doen tien rondjes, de junioren acht en de juniores vier.

Tijdens de individuele tijdrit, rijden de beloften mannen en de junioren mannen een parcours van 28,4 kilometer, de junioren vrouwen 14,1 kilometer.

Door het tijdsverschil wordt het vroeg opstaan om de wedstrijden te volgen, er is immers een tijdsverschil van 8 uur met Australië.

 

Programma #wollongong :

Zondag 18 september:

– Individuele Tijdrit Vrouwen Elite (1u35 – 4u30)

– Individuele Tijdrit Mannen Elite (5u40 – 9u00)

Maandag 19 september:

– Individuele Tijdrit Mannen Beloften (5u40 – 9u00)

Dinsdag 20 september:

– Individuele Tijdrit Meisjes Junioren (1u30 – 3u05)

– Individuele Tijdrit Jongens Junioren (5u20 – 9u00)

Woensdag 21 september:

– Mixed Relay (6u20 – 9u05)

Donderdag 22 september:

– Geen wedstrijden

Vrijdag 23 september:

– Wegrit Jongens Junioren (0u15 – 3u35)

– Wegrit Mannen Beloften (5u00 – 9u10)

Zaterdag 24 september:

–  Wegrit Meisjes junioren (0u00 – 1u50)

– Wegrit Vrouwen Elite (4u25 – 9u00)

Zondag 25 september:

– Wegrit Mannen Elite (2u15 – 8u50)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]