The day after Remco-Day

Het is even verdwaasd wakker worden na het exploot van Remco Evenepoel gisteren. Klopt het wat we gisteren meegemaakt hebben ?

De beelden komen nu door van achter de schermen :

  • 2 verbaasde Sporza-commentatoren sprakeloos met de tranen in de ogen.
  • Merckxiaanse superlatieven van Gilbert, Boonen en Eddy zelf
  • de vreugdetaferelen na de koers binnen de Belgische ploeg
  • feestende en dolgelukkige ouders in de thuisgemeente Leefdaal

 

Maar wat een koers van Remco.  Op 22-jarige leeftijd was hij niet te temmen.  Gelukkig hield Lampaert hem een beetje rustig, anders was hij al veel vroeger aangegaan. ‘Ik heb de benen van Luik-Bastenaken-Luik’, riep hij zijn ploegmaat toe. De beelden opnieuw bekijkend, tonen hoe controlerend hij fietste, zijn ploegmaats aanstuurde om de wispelturige Fransen te temmen, en voortdurend zijn tegenstand taxeerde.

Kan deze kerel nog groeien ? Met een beetje méér koerservaring zal hij alvast ook koersen met mindere benen kunnen winnen.

Wij pleiten alvast voor een Tour-deelname volgende jaar. De Tour-organisatie zal alvast graag de wereldkampioen en Vuelta-winnaar in zijn peloton willen hebben. Misschien kan ze het aantal tijdritkilometers nog wat verhogen,om Remco alvast te charmeren (zoals de Giro al probeert te doen).

En we volgen Jan Bakelants en Tom Boonen ook wel, een renner krijgt niet zoveel kansen om hét top-evenement van het jaar te winnen.  Dus waarom niet proberen ?  Maar we zijn er tevens van overtuigd dat hij hierin zeker de ‘voor hem’ juiste keuze zal maken.  Hij is omringd met mensen, die steeds bewijzen de juiste opbouw in zijn carrière te plannen, ondanks de tegenslagen die er op dat parcours al zaten.

Proficiat Remco !  En geniet van je feest op 2 oktober op de Grote Markt in Brussel, alles daarheen !

 

#remcoevenepoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]