Mountainbiken in het Grand Massif (Haute-Savoie, Frankrijk)

Het Grand Massif is gelegen in de Franse vooralpen, die gekenmerkt worden door afgeronde toppen, veel kalksteen en nog meer bos. Net achter het Grand Massif liggen de spitse granieten pieken van het Mont Blanc massief, waarop je een fantastisch uitzicht hebt tijdens je MTB-tochten. Het gebied in de regio Hautes Savoie omvat vijf dorpen; Samoëns, Flaine, Les Carroz, Morillon en Sixt, van waaruit je eenvoudig een skilift het gebergte in neemt voor mooie tochten en fantastische afdalingen.

Het gebied van Le Grand Massif lijkt ons een uitdagende locatie in de Alpen voor een mountainbike vakantie. Daarnaast rijd je vanuit Samoëns eenvoudig Les Portes du Soleil in, eveneens een zeer bekend mountainbike gebied, met plaatsen als Les Gets en Morzine als bekende startpunten van geweldige trails.

Met meer dan 400 km aan paden is Samoëns een openbaring voor mountainbikers. Jong of oud, beginner of ervaren, iedereen vindt hier een speelterrein naar zijn zin. Zodra de sneeuw plaats maakt voor groen, is er geen houden meer aan.

In de zomer beschikt het Grand Massif over 8 geopende skiliften, die je de mogelijkheid bieden om de 350 km gemarkeerde trails te rijden. Dit betreft groene, blauwe, rode en zwarte trails die prima aangegeven zijn met bordjes en je op de mooiste plekken van het gebied brengen. Omdat het Grand Massif nog een ontdekte MTB-bestemming is, zijn er naast de vele gemarkeerde routes ook nog vele secret trails te ontdekken, verborgen in de uitgestrekte bossen.

Nog enkele MTB tips in het gebied:

  • DH tracks van les Carroz
  • Trails rondom de telecabine van Samoëns voor freeriders
  • XC riders verkennen het gebied tijdens le Tour du Grand Massif
  • Beginnende All-mountain bikers vinden in Morillon hun ideale gebied
  • Check de Cascades afdaling; 14 km afdalen van 2500 naar 800 meter!

 

Enduro
Enduro freaks kunnen hun hart ophalen in de hele Vallée du Giffre Samoëns met zijn 120 km aan pistes voor alle niveaus beschikbaar.  En dit dankzij de 8 skiliften van het skistation die in de zomer geopend zijn… Je hebt toegang tot hoge toppen en kunt de vallei in al zijn facetten in snelheid verkennen.

Begeleiding
Als downhill fietsen je bang maakt en je je niet op je gemak voelt, leer dan de kneepjes van de Samoëns-instructeurs. Er worden lessen aangeboden voor alle niveaus en alle leeftijden om van jou betere downhillers te maken. Je wordt enduro-expert en je kunt moeilijkere trails aan.

Adrenaline
Snelheidsliefhebbers komen ook aan hun trekken in Samoëns. Sensatiezoekers kunnen genieten van de 28 Freeride- en Single Track-banen. Adrenaline-stoten verzekerd !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]