Criterium du Dauphiné – 8 dagen, vooral voor klimmers

Een jaarlijks terugkomend gegeven : Een maand voor Le Grand Départ testen de renners gedurende 8 dagen (30 mei-6 juni) hun klimbenen in het Criterium du Dauphiné, of in de Ronde van Zwitserland.  Sommigen opteren dan weer voor de Ronde van Slovenië.  Renners die voor ‘de Dauphiné’ kiezen, weten dat een koers die in de Auvergne-Rhônes-Alpes wordt gereden, nooit een makkie is.

Het peloton krijgt de kans in de voorlaatste rit om te proeven van de Col du Pré en de Cormet de Roselend die ook in de koninginnenrit van de Tour (Cluses -Tignes) van 4 juli zijn opgenomen. ZIn de slotetappe van volgende zondag zit de Col de la Colombière die terugkeert in de Touretappe van Oyonnax naar Le Grand-Bornand, de eerste van de slechts twee pure bergritten van de Tour van dit jaar.

 

Parcours

 

Het Criterium du Dauphiné kreeg in 2020 heel veel aandacht.  Door de coronacrisis moest naar een latere datum gezocht worden, en werd het ongevraagd één van de eerste koersen op de ‘Kalender van de hoop’ van Deel 2 van het wielerseizoen.  Met nog heel wat vragen over de haalbaarheid én als een grote test voor de Tour, werd de rittenkoers ingekort tot 5 dagen.  Uitzonderlijk werd er een datum gevonden van 12 tot 16 augustus. Dit jaar opnieuw in de traditionele periode mag het Criterium weer rekenen op een mooi deelnemersveld.

Geen Pogacar, geen Roglic.  Zij kiezen allebei voor verstoppertje spelen in een alternatieve voorbereiding.  Uitkijken wordt het dan naar Richie Porte, Geraint Thomas, een Valverde of Michael Woods.  Wat gaat Quintana tonen ?  Wout Van Aert past dit jaar voor de Dauphiné, zijn blindedarmperikelen doen hem kiezen voor een hoogtestage en het BK Tijdrijden.  Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk zijn dan weer Nederlandse hoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

IsèreZomer2021_Win

Win een topverblijf in de Oisans ! Waag nu uw kans !

We hebben er lang naar uitgekeken, gelukkig zijn er versoepelingen en kunnen we opnieuw gaan reizen. Eindelijk kunnen we onze ‘bucket-list’ van fiets-challenges weer bovenhalen en beginnen plannen. Een zetje nodig ?  Hier heb je er ééntje richting de Franse Alpen … Wat kan u winnen ? Een gratis verblijf in Auberge La Douce Montagne […]

Koersplaat – uw trofee aan de muur

Een fietser is ijdel, of hij/zij het nu erkent of niet.  Wielrenners worden zelfs beschouwd als de meest ijdele sporters die er bestaan. De fiets is zijn/haar baby.  Niet alleen moet dit het perfecte model, liefst van een topmerk, zijn en moet men ermee gezien kunnen worden.  De fiets lijkt de sociale status wel te […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]