Het belang van goede hygiëne

Naast de keuze van een geschikt fietszadel en een goede positie op de fiets, zijn normale hygiënische maatregelen voor de huid van belang om zitcomfort op de fiets te garanderen.

Enkele tips :

  • Verzorg je huid extra goed.  Er zijn goede huidverzorgingsmiddelen verkrijgbaar : van  vochtinbrengende verstevigende bodylotions tot vaseline. Probeer ze uit, want niet alle huidtypes zijn dezelfde.
  • Scheren van – delen van – het zitvlak verhogen de kans op kleinere of grotere huidbeschadigingen die kunnen ontsteken. Vermijd dit.
  • Insmeren of invetten is zeker zinvol in meer extreme omstandigheden, bij langere tochten en bij een gevoelige huid.
  • Indien een beetje irritatie van de huid, breng een beetje talkpoeder aan op het geïrriteerde deel. Het geeft de huid verkoeling en bacteriën minder kans om nog meer schade aan te richten. De huid zal snel aangenamer aanvoelen.
  • Gebruik niet teveel zeep bij het douchen, hierdoor sterven ook de goede bacteriën uit en wordt de huid te droog.
  • Laat je huid geleidelijk gewennen. Start met korte tochtjes met je nieuwe zadel of je nieuwe fietsbroek.  En ga niet gelijk hele grote afstanden fietsen.
  • Gebruik geen onderbroek onder je fietsbroek. Je zal sneller gaan zweten en het zweet wordt niet goed afgevoerd.
  • Was je fietsbroek na elke rit, vooral in warme streken krijg je grote problemen als je je broek niet iedere avond uitspoelt.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]