L’Oisans, dé meest populaire fietsstreek van Frankrijk ?

Bourg d’Oisans was tijdens de Tour de France 2018 2 dagen gastheer  van de tourkaravaan.

 

Op 19 juli passeerde de Tour tijdens één van de sleutelritten met aankomst op Alpe d’Huez.  De daaropvolgende dag vormde Bourg d’Oisans het startdorp van de 13de rit. En dat is geen uitzondering, want Alpe d’Huez is uiteraard regelmatig opgenomen in het Tourparcours.

 

Bourg d’Oisans of Le Bourg d’Oisans geldt als de hoofdstad van de l’Oisans. L’Oisans is een streek in de Franse Alpen, gelegen in de departementen Isère(38) en Savoie(73) en komt overeen met het stroomgebied van de rivier de Romanche en haar zijrivier en de Eau d’Olle, Lignarre, Sarenne, Vénéon en Ferrand.

 

 

De zes valleien van deze rivieren komen tezamen in Le Bourg d’Oisans.  De Oisans blijft indruk maken, bij de liefhebbers van het hooggebergte,  met zijn 100 km² gletsjers,  740 km wandelpaden en zijn 39 toppen die 3000 m overstijgen.

 

Bourg d’Oisans is dé wielerhoofdstad in Frankrijk. Logisch want dit dorp ligt aan de voet van Alpe d’Huez en daarmee is het ook het begin van de zo beroemde Marmotte.   Het hele jaar door stikt het in ‘Bourg’ van de Nederlanders en Belgen die daar zijn gekomen om zich te meten met de 22 bochten, of van een van de andere beklimmingen die mogelijk zijn in dit gebied van de Oisans.

 

Dit dorp leeft van het toerisme. Een beetje van de wintersport, maar vooral van de wielrenners. Een ding is zeker. Je bent als wielrenner welkom. Of het nu op de camping is of in een van de vele hotels. In Bourg d’Oisans zijn een paar fietswinkels te vinden welke allemaal gespecialiseerd zijn in het plaatsen van kleinere verzetten op de fietsen.

L’Oisans telt 23 kleine dorpen, die nog steeds aan populariteit winnen door hun authenticiteit.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]