Le Bourg d’Oisans, fietshoofdstad van Frankrijk

Het dorp Bourg d’Oisans is de trekpleister én ideale uitvalsbasis tijdens uw wintersport of zomervakantie en biedt volop mogelijkheden voor jong en oud.

Bourg d’Oisans is de wielerhoofdstad in Frankrijk, een toeristische bestemming waarbij de gezelligheid en intimiteit van een klein stadje (3.400 inwoners) hand in hand gaan met het spectaculair natuurschoon dat de directe omgeving van Bourg d’Oisans omringt en sportief ingestelde vakantiegasten van ieder niveau, het gehele jaar door volop vertier biedt.

 

Gelegen in het hart van de Oisans,  ligt het dorp centraal in een schitterende omgeving te midden van de majestueuze bergen aan het begin van het Parc National des Ecrins.

Het dorpscentrum biedt een scala aan de meest uiteenlopende winkeltjes, restaurants en bars. De grote supermarkt Casino neemt tijdens Alpe d’Huzes Nederlandstalig personeel aan en worden de promoties in het  Nederlands aangekondigd.  Fietswinkels zijn gewend aan het Nederlandstalig kliënteel, en zijn uiteraard gespecialiceerd in specifieke klimverzetten voor het betere klimwerk.

In Bourg d’Oisans treft u, allemaal op wandelafstand, een bioscoop, een verwarmd buitenzwembad (enkel in de zomermaanden geopend) en veel, heel veel ruimte aan met nog meer gezonde berglucht en zonnestralen.

De start van de beklimming naar Alpe d’Huez ligt op zo’n 300 meter.  Bourg d’Oisans (720 m.) is het ideale vertrekpunt om talloze tochten te maken in de directe omgeving.

Vanuit Bourg d’Oisans zijn zowel het skiparadijs Alpe d’Huez als skigebied Les Deux Alpes prima bereikbaar. U kunt dus per dag kiezen waar u wilt skien of snowboarden.

Op zoek naar de meest geschikte accommodatie in Bourg d’Oisans ?

 

 

 

Er is niets eenvoudiger dan het kiezen van een fiets-accommodatie in de Oisans.  Om zijn fietsende klanten een kwaliteitsonthaal te geven, bieden de accommodaties met het label “Accueil Cyclo Oisans” verschillende diensten en faciliteiten aan die aangepast zijn aan de behoeften van de fietsers.

Het label is opgedeeld in 3 categorieën : ” 1, 2 of 3 fietsen”, naargelang de aangeboden diensten en is van toepassing op alle soorten accommodaties, van hotel, B&B, appartementen, chalets tot campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]