Via Ferrata

Tegenwoordig wint Via Ferrata  (of Klettersteigen of Chemin Cablé) steeds meer aan populariteit. Veel bergwandelaars of fietsers zoeken een nieuwe uitdaging.  Via Ferrata is voor een breed publiek toegankelijk, jong en oud, ervaren en minder ervaren. Iedereen die een beetje een lichamelijk conditie heeft en niet te bang is van hoogtes kan zo aan de slag.

Bij een Via Ferrata (letterlijk ijzeren weg) begaat men een route die beveiligd is middels een stalen kabel.  Aan deze kabel zeker je jezelf middel musketons en een klimgordel (of een klettersteigset) , waardoor je bij een val aan de staalkabel blijft hangen.

In een Via Ferrata parcours kunnen diverse hulpmiddelen zijn aangebracht, waardoor men op een eenvoudigere manier kan klimmen. Je kunt hierbij denken aan ijzeren trappen, pinnen en beugels op hang- en touwbruggen waardoor je over een kloof van de ene bergwand naar de andere bergwand kunt of langs een rots hen kan klimmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]