Le Col lanceert zijn nieuwe Lente-Zomer 2020 collectie

Yanto Barker, voormalig GB-wielrenner, is steeds gefascineerd geweest door fietskleding.  Het was dan ook zijn droom en passie om de best presterende fietskleding te ontwerpen.  En meteen was Le Col geboren.  Naast zijn professionele inzicht en door urenlange testen, is het de fietsexpertise van Yanto en zijn streven naar perfectie die Le Col onderscheidend moet maken van de andere producenten.

Vooral de knipoog naar de fietskledij van het verleden geeft Le Col toch een unieke stijl.

Le Col is ook erg actief in het profwielrennen en heeft daar een netwerk opgebouwd om te kunnen testen en ontwikkelen. Dankzij de professionele teams die constant feedback geven na het testen en het racen, kan Le Col continue de kwaliteit van zijn kledij verbeteren.

Le Col werkt nauw samen met Team Bahrain McLaren om elk aspect van de kledij te ontwikkelen, verfijnen en verbeteren om prestaties te leveren wanneer het er toe doet.

Ook Sir Bradley Wiggins koos voor Le Col om zijn eigen klassieke wielerkledingslijn uit te brengen. Wiggins is de ambassadeur van het merk.

Le Col wordt geproduceerd in Italië, in een eigen fabriek in de schaduw van Monte Grappa. Een belangrijk element ook om de ecologische voetafdruk van het product te beperken.  De relatief locale productie en sourcing van materialen beperken de kilometers die het product aflegt van bij de productie tot bij de klant. Ook daar is men bij Le Col mee bezig.

 

Ontdek hier het volledige gamma,  exclusief te verkrijgen bij Wiggle.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]