Giro-aankomst op de top van de Zoncolan

Het is de zevende keer dat de Monte Zoncolan in de Giro d’Italia is opgenomen. Het duurde tot 2003 voordat de machtige Zoncolan opgemerkt werd en wereldwijde bekendheid verwierf toen de Giro d’Italia er voor het eerst aankwam.

De Zoncolan wordt traditioneel vanuit Ovaro beklommen, goed voor 10,1 km klimmen tegen 11,9% gemiddeld. De slotklim begint echter al in Sutrio. Dat betekent in totaliteit 14,1 km klimmen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%.

De laatste 3 km zijn echter loodzwaar : gemiddeld 13%! De klim goed indelen, is de boodschap. Aan de finish zijn 10, 6 en 4 bonificatieseconden te verdienen.

Afspraak op zaterdag 22 mei, voor de 14de etappe van de Giro 2021.

De Zoncolan beklim je vooral ook met het hoofd.  Hij blijft maar doorgaan en doet je de hele weg twijfelen aan je gezond verstand, terwijl je bij jezelf denkt ‘ waarom doe ik dit?  Maar zoals veel cols, krijg je de beloning pas op het eind.  400 meter vanaf de top openbaart zich het prachtige uitzicht.

 

Bekijk de beklimming van de Monte Zoncolan vanuit Ovaro

 

Wie heeft hem al beklommen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]