Giro-aankomst op de top van de Zoncolan

Het is de zevende keer dat de Monte Zoncolan in de Giro d’Italia is opgenomen. Het duurde tot 2003 voordat de machtige Zoncolan opgemerkt werd en wereldwijde bekendheid verwierf toen de Giro d’Italia er voor het eerst aankwam.

De Zoncolan wordt traditioneel vanuit Ovaro beklommen, goed voor 10,1 km klimmen tegen 11,9% gemiddeld. De slotklim begint echter al in Sutrio. Dat betekent in totaliteit 14,1 km klimmen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%.

De laatste 3 km zijn echter loodzwaar : gemiddeld 13%! De klim goed indelen, is de boodschap. Aan de finish zijn 10, 6 en 4 bonificatieseconden te verdienen.

Afspraak op zaterdag 22 mei, voor de 14de etappe van de Giro 2021.

De Zoncolan beklim je vooral ook met het hoofd.  Hij blijft maar doorgaan en doet je de hele weg twijfelen aan je gezond verstand, terwijl je bij jezelf denkt ‘ waarom doe ik dit?  Maar zoals veel cols, krijg je de beloning pas op het eind.  400 meter vanaf de top openbaart zich het prachtige uitzicht.

 

Bekijk de beklimming van de Monte Zoncolan vanuit Ovaro

 

Wie heeft hem al beklommen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]