Het Plan (Jumbo-Visma) – Nando Boers

Nu verkrijgbaar bij Bol.com

FietsenindeAlpen_Het-Plan_Cover_528x840Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd.

Unieke wielerhistorie: winst in Giro, Tour en Vuelta. Door drie verschillende renners. Waarom het niet kan wat Jumbo-Visma doet en waarom het toch logisch is. Je leest het in Het plan, de lezer krijgt een ongekende blik achter de schermen bij een van de beste sportploegen ter wereld: wielerploeg Jumbo-Visma.  je kijkt mee hoe het team de beste ploeg van de wereld werd, met toprenners als Primož Roglic, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard.

‘Het Plan’ is een sportboek, een managementboek én een spannend verslag van een van de grootste sportwedstrijden ter wereld ineen. Een verslag dat spannend blijft, ondanks dat je het resultaat al kent. Hoe is dat gelukt? Doordat het team – renners en begeleiders – zich zo lang volledig openstellen voor de journalist.

Op 24 juli 2022 zette de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma de kroon op het werk toen Jonas Vingegaard als winnaar van de Tour de France Parijs binnenreed. Het was het gedroomde eindresultaat van een traject dat direct bij de oprichting van het team in 2013 in gang was gezet.

In de drie jaar voorafgaand aan de Tourwinst verbleef schrijver Nando Boers dicht bij Team Jumbo-Visma. Hij mocht als fly-on-the-wall overal bij aanwezig zijn en zag zo van nabij hoe de tactische raceplannen van de wielerploeg werden gevormd en uitgevoerd. Boers sprak in die drie jaar de renners en coaches veelvuldig tijdens wedstrijden en trainingskampen. Hij keek rond bij windtunneltesten en luisterde mee met onlinevergaderingen waarin coaches en wetenschappers discussieerden over tactiek, teamgeest, voeding, trainingsmethodes en talentontwikkeling. Ook mocht hij aanschuiven bij meetings waar de vooruitgang en de worstelingen van toprenners als Primož Roglic, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard werden besproken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]