Arabba, een fietsjuweeltje in de Dolomieten

Arabba, een juweel van de Dolomieten op een hoogte van 1602 m, is het toeristische centrum van de gemeente Livinallongo, dat samen met de gehuchten tussen de Pordoi, Campolongo, Falzarego en Valparola-pas de Fodom-vallei vormen. In het noorden van het pittoreske dorp rijst de steil afnemende zuidelijke zijde van de Sellagroep de hemel in, in het zuiden imponeert het panorama van de Marmolada, de hoogste top van de Dolomieten.

In de zomer is Arabba het ideale startpunt voor trekking-, wandel- , fiets- en MTB-liefhebbers die, met behulp van de liften, de majestueuze toppen rond de Fodom-vallei, in het hart van de Dolomieten, kunnen bereiken.Door Arabba stroomt de rivier de Cordevole die iets verder westwaarts ontspringt op de Pordoipas.

Arabba is een prima uitvalsbasis van waaruit cols als de Passo di Pordoi, de Passo di Campagnolo en de Passo di Giau kunnen worden bedwongen.

Dolomiti SuperSummer biedt fietsliefhebbers een spreekwoordelijke galactische uitdaging, van valleien, noordkusten, lange afstanden en uitdagende paden tot rotsachtige bergop- en bergaf- stukken. Het hele MTB-aanbod is te vinden onder de toepasselijke naam Dolomiti Bike Galaxy: het is genoeg om de harten van elke enthousiaste motorrijder te laten springen. 3000 vierkante kilometer berglandschap, meer dan 250 kilometer mountainbikeroutes en meer dan 24.000 meter bergafwaarts rijden transformeren de Dolomieten in de zomer in een Italiaans fietsmekka.

Mountainbikers zullen zich prima vermaken op de single trails van de Sellaronda MTB Track Tour, de Red Rock Enduro Tour, in de Freeride Area Marmolada en tijdens tal van andere off-road avonturen.

De Dolomiti Bike Galaxy laat enthousiaste fietsers niets te wensen over. Paden, afdalingen, enduro-tracks en fietsparken bieden tal van mogelijkheden voor zowel beginners als professionals. Het juweel in de kroon van Dolomiti SuperSummer. Ongeveer 100 liften brengen fietsers hoog de bergen in van de 12 valleien. De meeste kabelbanen zijn uitgerust voor fietsvervoer.

Handig, snel en altijd bij de hand : de Dolomiti Bike Galaxy Map zorgt voor stressvrij fietsen in de Dolomieten. De interactieve kaart geeft niet alleen de 12 valleien en hun contouren weer, het geeft je ook de mogelijkheid om paden te filteren, ze in detail te ontdekken en zelfs GPX-gegevens te downloaden. Trailtype, moeilijkheidsgraad, liften of gebied – selecteer eenvoudig je persoonlijke prioriteiten en ga aan de slag.

De Dolomieten kunnen ook per e-bike worden verkend. Om ervoor te zorgen dat uw elektrische fiets wordt aangevuld met “sap”, laat de Dolomiti Bike Galaxy Map u precies zien waar u de oplaadpunten kunt vinden.

 

Fietsvriendelijke hotels in Arabba :

 

Belangrijkste fiets-evenementen in de streek :

 

Cols in de omgeving

  • Tre Cime di Lavaredo 2362 m
  • Passo di Sella 2244 m
  • Passo di Pordoi 2239 m
  • Passo di Giau 2238 m
  • Passo di Valparola 2192 m
  • Passo di Gardena 2121 m
  • Passo di Falzarego 2117 m
  • Passo di Fedaia 2057 m
  • Passo di Campolongo 1875 m
  • Passo Tre Croci 1809 m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  Eindelijk duidelijkheid voor de atleten.  De Olympische Spelen 2020 zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus 2021 plaatsvinden in Tokio. Dat hebben de organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bevestigd.  30/03/2020  Probleempje nog voor de Tour, die normaal toekomt op de Champs-Elysees op 25 juli en dus enkele dagen overlapt met […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]