Evenepoel en Roglič beide in het klimrijke Criterium du Dauphiné-Libéré ?

De 76ste editie van het Criterium du Dauphiné-Libéré, van 2 tot 8 juni 2024,  pakt groots uit : “They’re back”.  Primoz Primož Roglič en Remco Evenepoel hebben immers beide aangekondigd terug te keren in competitie in het Critérium du Dauphiné.  Jonas Vingegaard is nog niet voldoende hersteld en zal er nog niet bij zijn.  Of Roglič en Remco Evenepoel nu iets achterlopen in hun voorbereiding op de Tour de France of niet, de twee favorieten zullen met een aantal serieuze rivalen te kampen hebben, waaronder Sepp Kuss, en de veelbelovende Spanjaarden Juan Ayuso en Carlos Rodriguez.

FietsenindeAlpen_Parcours

In de Dauphiné 2024 krijgen de renners heel wat klimwerk voorgeschoteld. Het wordt dus echte wel een waardemeter voor beide favorieten, ze zullen, na afloop, perfect kunnen inschatten hoever ze staan.

Het zwaardere klimwerk, bepalend voor het klassement, ligt in de laatste en voorlaatste etappe. De Colombière is één van vier beklimmingen van eerste categorie, de streep ligt op Samoëns 1600, een klim buiten categorie.

Op zoek naar een verblijfplaats in de Savoie?  Of in Samoëns ?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]