Zadelpijn, en toch moet je nog even verder…

Vaak heb je geen keus.  Zadelpijn speelt op en je moet nog een eindje verder.  Wat kan U dan doen ?

  • Een sterk invettende crème gebruiken, waardoor huidoppervlakken beter langs elkaar heen glijden.
  • ­Een andere droge, propere fietsbroek aantrekken
  • Het zadel beter of anders instellen
  • Het gebied plaatselijk verdoven met verdovende gel of lotion. Soms wordt er dan gebruik gemaakt van een verdovende crème die lidocaine bevat. Op korte termijn lijken de gevolgen door de pijndemping gunstig.  Weet wel dat de verdoving zelf geen enkele genezende werking heeft.
  • Breng een beetje talkpoeder aan op het geïrriteerde deel. Het geeft de huid verkoeling en bacteriën minder kans om nog meer schade aan te richten. De huid voelt aangenamer aan.
  • Ontstekingsremmende middelen of paracetamol slikken om de pijn te verzachten.
  • Dunne kussentjes dragen waarmee de druk op het pijnlijke gebied afneemt.

 

Of gebruiken jullie nog een biefstuk als verzachtend verband ?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]