Het gevaar van uitdroging

Dehydratatie is een van de grootste gevaren tijdens onze Alpentochten.  Wanneer je niet genoeg drinkt raakt je lichaam uitgedroogd, en dit heeft zeer schadelijke gevolgen voor je gezondheid. Symptomen van een chronisch uitgedroogd lichaam zijn onder andere vermoeidheid, droge huid, hoofdpijn en constipatie.

De meest gezonde en simpele manier om je vochtbalans op peil te houden is door genoeg water te drinken. Hoeveel water je per dag nodig hebt verschilt van persoon tot persoon en varieert tussen de 1,5 en 2,5 liter per dag, maar als stelregel kun je aannemen dat je voldoende water binnen krijgt als je urine lichtgeel gekleurd is.

Drink dus voldoende water vooraf en zorg ervoor dat je voldoende voorraad mee hebt.  Je kan rekenen met ongeveer op 500-1000 ml per uur aan een goede snelheid.  Drink regelmatig kleine scheutjes, om uw lichaam een constante vochttoevoer te garanderen.

Bij langere tochten zal ook water niet voldoende zijn om je vochtpeil op niveau te houden.  Bij hoge omgevingstemperaturen verliezen we door de zweetproductie heel veel zout. Indien we in onze drinkbus geen extra zout toevoegen, komen we in de problemen en worden we sneller geconfronteerd met uitdroging en spierkrampen.

Mocht in je sportdrank geen zout toegevoegd zijn, voeg dan 1/4 theelepeltje keukenzout of een zouttablet, verkrijgbaar bij de apotheker, toe aan je bidon.

Alcohol is allesbehalve bevorderend. het werkt het vochtafdrijvend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]