La Casse Déserte, mythisch rotslandschap onder de Izoard

La Casse Déserte, kaal, rotsachtig landschap gelegen op 2200 meter in de gemeente Arvieux, op de helling ten zuiden van de Col d’Izoard.  Het is een mythische plaats van de Tour de France en de plek waar renners zoals Fausto Coppi en Louison Bobet geschiedenis schreven in de beginjaren 50.

casse derte2Getuige hiervan is de gedenksteen opgericht voor beide helden.  Het groeide uit tot een echt bedevaartsoord voor de wielerfanaat.

La Casse Déserte, gelegen bij de ingang van het regionale Park van Queyras, is een geologische zonderling: ruim 2 km slingert de weg zich tussen de Cargneules-rotsen van kalksteen, met aan de voet rotsblokken, die rechtopstaan zoals naalden met hun kenmerkende oker-kleur.  La Casse Déserte werd in 1937 beschermd.

Bezoek ook de Auberge Refuge Napoléon du Col d’Izoard, een must als je passeert of terugkeert van de top van de col d’Izoard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]