Stijgingspercentages

Het stijgingspercentage van een beklimming is eenvoudig te berekenen.

Je kan zelf heel eenvoudig het stijgingspercentage van de totale klim berekenen. Dit levert het gemiddelde percentage van die col op.

Bij voorkeur kan je de klim ook indelen in bv trajecten van 1 km en daar telkens het stijgingspercentage berekenen.  Zo krijg je een nog gedetailleerder beeld van de zware en minder zware stukken van de klim.

Bij je eerste ervaring in het klimmen zullen deze percentages je weinig zeggen, later zal je je inspanning op basis van deze info perfect kunnen indelen.

 

 

Voorbeeld:

Laagste punt klim = 1.000 m (1)

Hoogste punt klim = 1.050 m (2)

hoogteverschil = (2) – (1) =  50 meter  (3)

lengte klim = 500 meter (4)

Hellingsgraad =  (3) / (4) x 100% = ( 50/500 ) x 100% = 10%


Voorbeeld Alpe d’Huez:

0008

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]