Het voorjaar van de klassiekers – Een schat aan verhalen

Voor de meeste wielerliefhebbers is dit de mooiste periode van het jaar, de periode van de wielerklassiekers die mekaar in een ijltempo opvolgen.  Het heeft door de jaren heen een karrevracht aan anekdotes, emoties en straffe verhalen opgeleverd.  Uiteraard ook prachtige foto’s die de heldendaden van de renners vastleggen.

Wij verzamelden voor de liefhebbers een aantal hiervan :

 


DE RONDE VAN VLAANDEREN

Edward Pickering

Met een schitterende schrijfstijl weet Edward Pickering de lezer onder te dompelen in de glorieuze en rijke geschiedenis van de zwaarste wielerwedstrijd ter wereld, de eeuwige roem van de legendarische winnaars, het loodzware parcours met zijn glibberige kasseistenen en korte maar steile beklimmingen, en vooral die kenmerkende, unieke volkse sfeer.

Dit meeslepende boek over de ziel van de wielersport in zijn puurste vorm laat niemand onberoerd.

 

Méér info

 


HONDERD JAAR DE RONDE

Michel Wuyts & Jose de Cauwer

De wielerliefhebber zal met plezier de karakteristieke dialogen van Wuyts en De Cauwer herkennen. Veel Nederlandse televisiekijkers schakelen in bij de VRT vanwege het commentaar van de heren.

Het boekje bevat niet alleen een relaas van de laatste 10 rondes, het bevat tevens culinaire en toeristische tips langs het parcours.

 

Méér info

 

 


PARIS-ROUBAIX

Raoul de Groote

Herbeleef het enthousiasme, de liefde voor de sport, de roes, de vermoeidheid en de teleurstelling van een wedstrijd die niemand onberoerd laat.

De ééndaagse wedstrijd staat bekend als De Hel van het Noorden (L’Enfer du Nord), deze omschrijving werd het eerst in 1919 gebruikt door een journalist die de eerste editie na de Eerste Wereldoorlog volgde en diep onder de indruk was van de oorlogsverwoestingen in Noord-Frankrijk.

Méér info

 


 

WIELERMONUMENTEN

Philippe Vandenbergh

Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Dit zijn de vijf eendaagse wielerwedstrijden, die al meer dan een eeuw geleden voor het eerst werden verreden. Vier in het voorjaar en één in het najaar (Lombardije). Monumenten van de professionele wielersport.

De verhalen rondom de koersen spreken boekdelen en de vele zwart-wit- en kleurenfoto’s vormen prachtige illustraties bij die anekdotische gebeurtenissen.

Méér info

 


 

DE KLASSIEKERS

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp stelde De klassiekers samen uit bijna tien jaargangen De Muur. De verhalen verschenen in de periode 2003-2010. Het resultaat is een gevarieerde bundel wielerverhalen van Nederlandse en Vlaamse bodem, met bijdragen van onder anderen Mart Smeets, Jeroen Wielaert, Bart Jungmann, Peter Ouwerkerk en Wilfried de Jong.

 

Méér info

 


DE KLASSIEKERS

Philippe Bouvet

In dit uit het Frans vertaalde boek vindt u historische besprekingen van alle klassieke eendagswedstrijden in het wielrennen, met vooral aandacht voor de typische wielerheroïek. Het resultaat is een luxueus kijk- en leesboek dat leest als een ode aan het wielrennen.

 

Méér info

 


DE MUUR VAN GERAARDSBERGEN

Filip Osselaer

De Muur van Geraardsbergen is een monument in een monument. Jarenlang was deze helling de scherprechter in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Maar in 2012 werd de Muur niet meer beklommen, wat leidde tot heftige reacties. In 2017 kreeg de helling rehabilitatie, weliswaar op ruime afstand van de meet.

 

 

Méér info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]