De herfst komt er aan : niet twijfelen, fietsen !

We hebben een schitterende zomer gehad, wel een periode iets te warm, maar wat was het weer uitstekend fietsweer.  We staan nu weer voor een herfst en voor grillige weersomstandigheden.   Een periode met onvoorspelbare, koude en druilerige periodes, waarin je altijd op regen voorbereid moet zijn.

En dan is daar ook nog die psychologische drempel .  Maar als je je goed voorbereid en goed weet wat je voor welk weer in je fietstas of om je lijf moet zitten hebben, dan is die rem alvast een pak lager.

Er zijn veel superfunctionele en ‘all weather’ wielerjacks op de markt,  al is het toch wel afwegen of je gaat voor een windjack of een waterbestendiger regenjack.

 

 

Gore-Wear-C5-Thermo-Trail-Jersey-Internal-Deep-Water-Blue-Blac-AW18-100373AH9903-1

Gore-Wear-C5-Thermo-Trail-Jersey

Windjacks

Een windjack is een ideaal middel om tijdens het wielrennen je lichaam uit de wind en daarmee de kou te houden.  Een windjack gemaakt van een stof welke geen of bijna geen wind door laat. Hierdoor kan je lichaam niet afkoelen door de wind en blijf je lekker warm.  Niet elk windjack is waterdicht, maar de meeste zijn wel waterafstotend. en beschermen wel in lichte regen.  Waarop letten we bij aankoop ?

  • Lichte en winddichte stof
  • Waterafstotend
  • Bewegingsvrijheid
  • Makkelijk opvouwbaar

 

WIGGLE : UW  windjack specialist!

 

     

      Regenjacks

Een goed regenjack behoort tot de basisuitrusting van de fanatieke wielrenner en mountainbiker.  Een regenjas is vaak verraderlijk op de fiets. Eens je fietst, lever je een inspanning, en als gevolg daarvan ga je opwarmen en zweten.  Waarop dienen we te letten bij aankoop ?

  • Winddicht en waterafstotend
  • Ademende stof en eventueel met ‘ventilatiegaten’ onder de oksels
  • Voorzien van comfortabele hoog aansluitende kraag
  • Sluit perfect aan op het lichaam
  • Verlengd achterpand, om de gehele rug warm en droog te houden
  • licht van gewicht en gemakkelijk opvouwbaar

 

WIGGLE : UW regenjack specialist

 

Voor de veiligheid raden wij steeds een opvallende kleur aan en/of reflecterende details op de jacks voor een goede zichtbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]